ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΙΣΧΥΡΗ Η ΑΣΙΑ ΣΤΟ TAEKWONDO

Οι Ασιατικές χώρες είναι παραδοσιακές υπερδυνάμεις στο ταεκβοντό, καθώς διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα ανάπτυξης που πλάθουν τα λαμπερά αστέρια του σήμερα στους πρωταθλητές του αύριο. Για τους λόγους αυτούς, διαφαίνεται να κυριαρχούν στο ταεκβοντό τον ερχόμενο μήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες  Νέων (YOG) που θα διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη. Η Ασία κέρδισε επτά από τα οκτώ χρυσά μετάλλια στην Αθήνα το 2004 και έξι χρυσά στο Πεκίνο το 2008. Τα έθνη της μετράνε τέσσερα από τα οκτώ χρυσά μετάλλια, όταν το taekwondo εισήχθη ως επίσημο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000. 
Ο γενικός διευθυντής Lim Teong Chin της Ομοσπονδίας Taekwondo της Σιγκαπούρη  (STF) ξεχώρισε τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Κίνα και το Μεξικό και τις χώρες που είναι πιθανότερο να χτυπήσουν χρυσό στο Yog. Είπε: «Οι Κορεάτες είναι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από την πρώτη μέρα, και έχουν μια ισχυρή ομάδα ανδρών και γυναικών.  Το Ιραν στους άνδρες είναι πολύ ισχυρό, ενώ το Μεξικό είναι μεταξύ των κορυφαίων τη δεδομένη στιγμή."  Η Κίνα διαθέτει μια ισχυρή ομάδα γυναικών, έχοντας κερδίσει τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο στο taekwondo σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων από το Σίδνεϊ το 2000 και  μετά. O Lim επίσης ανέφερε τη Ρωσία λόγω δημοτικότητας, την παράδοση και την υποδομή του αθλήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ιρανοί προπονούνται οκτώ ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.  Υπάρχουν επίσης πολλά τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πρωταθλήματα taekwondo για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες βάρους.  «Το Τάε Κβον Ντο είναι καλά εδραιωμένο στο Ιράν.  Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κανουν πρακτική σε αυτό», είπε. « Επίσης υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα στην Κορέα καθώς επίσης, το Taekwondo είναι το εθνικό άθλημα εκεί."
Ο τεράστιος ανταγωνισμός παρέχει περισσότερη έκθεση για τους παίκτες, καθώς και ο έντονος ανταγωνισμός εξασφαλίζει μόνο τα καλύτερα για να είναι στην κορυφή.
Συγκρίνοντας είπε ο Lim τα εθνικά πρωταθλήματα της Σιγκαπούρης θα δείτε συνήθως δύο ή τρεις αθλητές ανά κατηγορία.  Ένας παίκτης στο Ιράν θα πρέπει να περάσει 12 ή 13 γύρους για να κερδίσει στην κατηγορία του. Η εθνική ομάδα της Κίνας εκπαιδεύετε όλη την ημέρα, και επωφελείτε από την απόσταση Πεκίνου-Σεούλ   -οι δύο πόλεις είναι πτήσης μιας ώρας- από εκεί ταξιδεύει συχνά για να ασκείται με κορεάτικες σχολές.
Το μεγάλο όνομα που φθάνει για την Yog είναι η Ιρανή Rezaei Kaveh, με χρυσό μετάλλιο φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Νέων στο Μεξικό. Εκτός της Rezaei,  άλλοι ασιατικοί παίκτες που κέρδισαν μετάλλια στην Παγκόσμιο Νέων δεν θα έρθουν στη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με Lim, μια πιθανή αιτία για αυτό είναι το βάθος του ταλέντου σε αυτές οι χώρες που έχουν σε κάθε κατηγορία, γεγονός που τους επιτρέπει να παρατάσσουν διαφορετικούς αθλητές σε αγώνες μόνο και μόνο για την έκθεση-παρουσιασή τους. Ακόμα κι έτσι, είπε εκείνοι που παίζουν στις διάφορες διοργανώσεις κατατάσσονται ανάμεσα στους καλύτερους για την ηλικία τους.
"Πρόκειται να είναι ενας επί ίσοις όροις ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων εθνών», είπε. «Θα μπορούσε να είναι το παιχνίδι του οποιουδήποτε." Συνολικά 100 παίκτες θα αγωνιστούν για τιμή των όπλων σε 10 κατηγορίες. Είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 17.


Άρθρο: Royston Sim