ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Ιράν και Κορέα έδειξαν την υπεροχή τους στο taekwondo, καθώς πήραν τους τίτλους σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, κατά το 2010 WTF Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων στο Urumqi, Κίνα. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Γυμνασίου Σινγιάνγκ , συμμετείχαν 19 άνδρες και 20 γυναίκες από 23 χώρες.  Όλες οι ομάδες προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος με τέσσερις αθλητές η κάθε μία.
Στους άνδρες, στον τελικό των ομάδων, το Ιράν νίκησε την Ισπανία 3-1 παίρνωντας το χρυσό μετάλλιο.  Η Τουρκία και η Κορέα από κοινού μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο. Στην κατηγορία των γυναικών, η Κορέα ήρθε από πίσω για να πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Κίνα έμεινε με το ασήμένιο. Η Wang Hae-ree απο την Κορέα με νοκαουτ μετά απο ένα σκλήρο αγώνα με την Κινέζα Lei Jie στον πέμπτο γύρο του πέμπτου αγώνα κερδίσε για τη χώρα της το χρυσό μετάλλιο. Το χάλκινο στις γυναίκες μοιράστηκαν η Ταϊλάνδη και η Τουρκία.
Από την Κορέα η Hwang Kyung-Seon επιλέχθηκε ως η καλύτερη διαγωνιζόμενη της εκδήλωσης, ενώ από το Ιράν ο Mohammed Motamed έγινε ο καλύτερος διαγωνιζόμενος. Το βραβείο "Υγιές Πνεύμα Πολέμικών τεχνών" πήγε στο Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και τη Μεγάλη Βρετανία. Η Τυνησία, η Αίγυπτος και το Αζερμπαϊτζάν κέρδισαν Βραβεία για την Ενεργο Συμμετοχή τους. Το Βραβείο Καλύτερου Διαιτητή πήγε στον κ. Mohammed Bin Ishag των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον κ. Si Liang της Κίνας και στη κα Julie Georges Dib. Από το Ιράν ο Reza Mehmandoust κέρδισε το βραβείο καλύτερου άνδρα προπονητή , ενώ από την Κορέα η Park Eun-Seon κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναίκας προπονήτριας.