ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWONDO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΛΗΞΗ του
11ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πανεπιστημίων στο TAEKWONDO
και ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση του WUC 2012 Taekwondo στην Κορέα

VIGΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ - Μετά από ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Πανεπιστήμιων, ήρθε η στιγμή να κάνουμε τον απολογισμό όσο αναφόρα την κατάταξη των μεταλλίων. Συνολικά, 84 μετάλλια δόθηκαν σε διάφορες κατηγορίες poomsae και kyorugy - 40 για τις γυναίκες, 40 για τους άνδρες και 4 για μεικτά ζευγάρια.

Στην κατάταξη των μεταλλίων συμπεριλαμβανομένων άνδρες, γυναίκες και μεικτές κατηγορίες poomsae και kyorugi, η Κορέα ήταν συντριπτικά κυρίαρχη - ηγετική στο συνολικό πίνακα των μετάλλιων τόσο στις κατηγορίες των ανδρών όσο και των γυναικών.

 Στο συνολικό πίνακα μεταλλίων, η Κορέα κέρδισε 18 μετάλλια (9 χρυσά, 5 αργυρά και 4 χάλκινα), ακολουθούμενη από την Ισπανία (4-3-4) και το Ιράν (1-4-4). Στον πίνακα μεταλλίων, η Κορέα κέρδισε την 1η θέση με 9 χρυσά μετάλλια, με την Ισπανία και την κινεζική Ταϊπέι να είναι 2η και 3η αντίστοιχα, με 4 χρυσά μετάλλια.

Κοιτάζοντας τη κατηγορία των ανδρών μόνον, για μια ακόμη φορά η Κορέα ήταν πρώτη (4-2-2), η Ισπανία ήταν 2η (2-1-2) και το Ιράν ήταν 3ο(1-3-3).  Στη κατηγορία των γυναικών, η Κορέα πήρε πρώτη θέση (4-3-2) που ακολουθείται από την κινεζική Ταϊπέι (3-0-2) και την Ισπανία (2-1-2).

Στατιστικά, η Κορέα πήρε σπίτι της το 1 / 5 των μεταλλίων σε αυτό το 11ο WUC Τάε Κβον Ντο - μια εντυπωσιακή εικόνα, αν λάβουμε υπόψη ότι 39 χώρες ήταν παρούσες στους αγώνες, με 17 από αυτές να κερδίζουν μετάλλια. Στις 21 τελετές απονομής μεταλλίων που έλαβαν χώρα, μόνο 3 φορές η Κορέα έχασε το βάθρο.

 Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Πανεπιστήμιων έχει προγραμματιστεί για τη Pocheon στην Κορέα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς όλα τα άλλα έθνη θα εμφανιστούν.

΄Αρθρο:Paulo Ferreira, FISU Executive Asst
Πηγή: FISU - International University Sports Federation