ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Καμπάλα - Η ακαδημία Andrew Taekwondo και η Abaana, μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση έχει αρχίσει την κατάρτιση πολεμικών τεχνών για τα παιδιά των δρόμων γύρω από την Καμπάλα.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου της Buganda Road που έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει περίπου 50 παιδιά ηλικίας 9-17 ετών. Το πρόγραμμα αποκατάστασης έχει ως στόχο να εμπνεύσει σεβασμό και την πειθαρχία μεταξύ των παιδιών με σκοπό τη διατήρησή τους από τους δρόμους, σύμφωνα με τον Andrew Mugisha, ο διευθυντής της ακαδημίας Taekwondo.

«Βρήκα ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά κλέβουν και ορισμένες φορές αναζητούν χρήματα μόνο και μόνο για να τα ξοδέψουν σε σινεμά όπου η πλειοψηφία απολαμβάνει να βλέπει ταινίες πολεμικών τεχνών," ο  Mugisha είπε.  «Θεωρήσαμε τότε ότι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να τους αποκαταστήσουμε είναι να φέρουμε το πιο επιθυμητό τους άθλημα κοντά σε αυτά, με τη ενεργή συμμετοχή τους."

Παιδιά του δρόμου από Κατάνγκα στην Wandegeya και Kisenyi συγκεντρώνονται στο γήπεδο δύο φορές την εβδομάδα για να κάνουν τα μαθήματα.

Μετάφραση Tae Kwon Do Kefalos
Άρθρο: David Namunyala
Πηγή: Αllafrica.com