ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΤΟ TAEKWONDO ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ L.A.

Οκτώ δημόσια σχολεία στο Λος Άντζελες έχουν υιοθετήσει το taekwondo ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους, σύμφωνα με το Πολιτιστικό Κέντρο της Κορέας  του Λος Άντζελες (KCCLA).

 Το KCCLA αποκάλυψε την Πέμπτη (1η Ιουλίου) ότι οκτώ από τα δημόσια σχολεία στη ενιαία σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες (Los Angeles Unified School District, LAUSD) έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν την κορεατική πολεμική τέχνη ως επίσημο μάθημα για τη φυσική αγωγή  ή πριν από / μετά από τις δραστηριότητες του σχολείου, αρχής γενομένης από φέτος το Σεπτέμβριο .  "Εμείς επιλέξαμε οκτώ σχολεία κατ 'αρχάς, μετά την αναθεώρηση της ζήτησης για τμήματα taekwondo," δήλωσε ο εκπρόσωπος στο KCCLA."Είμαστε στη μέση των ημερών συντονισμού για το σχολικό προγραμματισμό και την ασφάλιση σε περίπτωση τραυματισμού κατά τη διάρκεια των μαθημάτων."

Το Τάε Κβον Ντο θα διδάσκεται από συνολικά 13 Κορέατο-αμερικάνους, τους οποίους ο μισθός θα καταβάλλεται από την κορεατική κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, μόνο δύο σχολεία μέσα στο Λος Άντζελες διδάσκονται ταεκβοντό στο σχολείο. Ακόμα και τότε δεν ήταν μέρος του κανονικού προγράμματος σπουδών. 

Το KCCLA προγραμματίζει να οργανώσει μια ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης του taekwondo ως κανονικό μάθημα του σχολείου τον Ιούλιο. Πρώτη φορά που το taekwondo εγκαθίσταται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών κατά το πρώτο εξάμηνο του τον Σεπτέμβριο, το κέντρο πολιτισμού σχεδιάζει να ενθαρρύνει περισσότερα γύρω σχολεία να υιοθετήσουν την πολεμική τέχνη για φυσική αγωγή.


Στη Μασαχουσέτη, το Προεδρείο της εκπαίδευσης έχει ενεκρίνει το taekwondo ως ένα από τα μαθήματα της φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία. Υπάρχουν ήδη 36 σχολεία που το διδάσκουν. Οι αρετές που διδάσκονται στην κορεατική πολεμική τέχνη, συμπεριλαμβανομένης της αυτοπειθαρχίας και της αυτοάμυνας, έχουν γίνει αντιληπτά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετάφραση Tae Kwon Do Kefalos
Άρθρο: Kim Hee-sung
Πηγή: Korea.net