ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Με άρθρα τους η Guardian και η Daily Telegraph τις τελευταίες δύο ημέρες στην στήλη των σπόρ έχουν αφιέρωμα στο taekwondo και ειδικότερα στους στόχους που έχει θέσει η Βρετανική Ομάδα για μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012. 

H Telegraph με τίτλο "Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ" αναφέρει τις πιθανότητες με τη Sarah Stevenson, η οποία στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο -παρολο που δεν έχει αποφασισει ακόμα σε ποιά κιλά θα παίξει - καθως και με τον Aaron Cook το ανερχόμενο αστέρι του taekwondo της Βρετανίας. Επισημαίνει  επίσης, οτι το κλειδί  παγκοσμίως θα είναι το νέο σύστημα καταμέτρησης πόντων με τους ηλεκτρονικούς θώρακες. Οι Βρετανοί ποντάρουν στους Aaron Cook, Sarah Stevenson, Bianca Walkden, και Jade Jones παρόλο που οι ελπίδες τους για μετάλλιο στρέφονται κυρίως στους Aaron Cook και Sarah Stevenson.  Συμφωνα με το άρθρο οι αντίπαλοι για τον Cook, o Steven Lopez απο τις ΗΠΑ και για την Stevenson η ομάδα της Κορέας -67kg, ή η Maria Espinoza απο το Μεξικό  +67kg.  

Η Guardian με τίτλο " ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ  ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ" αναφέρει πώς το taekwondo έχει αναπτυχθεί κατά τα παρελθόντα έτη και  η συνέχεια πρέπει να είναι η επίτευξη ολυμπιακών μεταλλίων. Ο Gary Hall (διευθυντής επιδόσεων) δήλωσε: "Το 2009 απρόσκοπτα χάθηκαν τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι οι στόχοι για μετάλλιο δεν επιτεύχθηκαν. Το 2010 φθάσαμε τον μέγιστο αριθμό μεταλλίων επιδεικνύοντας το καλύτερο εαυτό μας σε ένα μεγάλο διεθνές όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρωσία. Τώρα έχουμε δύο παίκτες που κατατάσσονται Νο1 στον κόσμο, τη  Sarah Stevenson και  τον Aaron Cook. Κατά τα επόμενα δύο χρόνια στόχος μας...  μια καλή απόδοση το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα.Οι επόμενοι 10 μήνες θα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα που θα παρουσιαστεί εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Βρετανικό Διεθνές Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Μάντσεστερ το Σεπτέμβριο, θα είναι μια πρώτης τάξη ευκαιρία  της προόδου μας ενάντι του ανταγωνισμού παγκόσμιας κλάσης." Στην ερώτηση -Πρόβλεψη για μετάλλια- είπε: "Ψηλά ... δύο με τρία".

Πηγές: Guardian και Daily Telegraph