ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ

Μια γυναίκα της  Μασαχουσέτης η οποία γεννήθηκε χωρίς χέρια περάσε τις εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη στο ταεκβοντό.

Η Sheila Radziewicz ολοκλήρωσε στις αρχές του μήνα τις εξετάσεις για την μαύρη ζώνη στη σχολή πολεμικών τεχνών Bruce McCorry στο Peabody.

 Η 32-χρονη κάτοικος Σάλεμ, η οποία γεννήθηκε με thrombocytopenia-absent radius, ή σύνδρομο TAR, έμαθε από μικρή ηλικία ότι έπρεπε να είναι ανεξάρτητη, εάν επρόκειτο να έχει την ποιότητα ζωής που εκείνη λαχταρούσε. Φορώντας στο μηρό-υψηλά μπράτσα ποδιού (παρόμοια με αυτά που φοριούνται από τον Τομ Χανκς στο Forrest Gump), που πήρε μέσα από το σχολείο, έφυγε από το σπίτι στα 19 και τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε άδεια οδήγησης της σε ένα ειδικά κατασκευασμένο αυτοκίνητο πως οδηγεί με τα πόδια της.

Μεγάλωσα με τη φράση, "το αδύνατο παίρνει μόνο λίγο περισσότερο" είπε στην τοπική εφημερίδα Salem News. Αφού ανακάλυψε το taekwondo πριν από τρία χρόνια, η Radziewicz είπε ο αθλητισμός  την έχει βοηθήσει να αντιμετωπίζει το καθημερινό αγχός της ζωής. "Είναι ωραίο να έχεις μια διέξοδο όπου να μπορείς να να ξεχαστείς να καθαρίσεις το μυαλό σου», είπε, προσθέτοντας ότι η προοπτική της επίτευξης της μαύρης ζώνης ήταν πραγματικά συναρπαστική."
Η εξέταση που απαιτείται είναι σπάσιμο ξύλου, τεχνικές (Μπλόκ-Γροθιές-Κλωτσιές), καθώς και Πουμσε κορεο.

Η Radziewicz, συνήγορος για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, είπε ότι ποτέ δεν άφησε την αναπηρία της να την σταματήσει. Η Radziewicz ποτέ δεν χάνει την κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες στη σχολή του Bruce McCorry . "Είναι πολύ ενθαρρυντικό πρόσωπο για τον εαυτό μου», είπε ο ιδιοκτήτης, ενώ εκπαιδευτής της Sandra LaRosa πρόσθεσε: «Ποτέ δεν αισθάνεται λύπη για τον εαυτό της." 
Πηγαίνει ακριβώς να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχής, επιτυχής και να ζήσει μια ικανοποιητική ζωή.  Καλή τύχη στην Sheila Radziewicz.