ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG TOY Α.Σ. TAE KWON DO ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ --ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ--

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ


Πρώτος και με διαφορά ο Σύλλογος TAE KBO NTO Κεφάλου
ανάμεσα σε 26 χώρες.
2 ΧΡΥΣΑ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ και 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων

           Οι λιλιπούτειοι πρωταθλητές της Κεφάλου κατέταξαν το νησί μας και την Ελλάδα στις πρώτες δυνάμεις στην παγκόσμια κατάταξη.

        Στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Tae Kwon Do στο Sindelfingen της Στουτγάρδης στη Γερμανία. Συμμετείχαν 26 χώρες με σύνολο 1600 αθλητών από όλο τον κόσμο, σε μια διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ παίδων. 
        Ο σύλλογος της Κεφάλου συμμετείχε με έξι (6) κορυφαίους αθλητές και συγκεκριμένα με τους:
1.Σεβαστιάνο Δημητρακιού, 2.Μιχάλη Μάρκου, 3.Κατερίνα Περρή, 4.Μαργαρίτα Κούμε, 5.Ελένη Ανθούλη, 6.Κατερίνα Βεϊσάκη.      
         Οι αθλητές μας συναγωνίστηκαν αθλητές από την Κροατία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Τουρκία το Βέλγιο και πολλές άλλες χώρες, αντιμετωπίζοντάς τους στα ίσια και με δεδομένο την πολύ καλή προετοιμασία τους, και με άριστη ψυχολογία πέτυχαν το ακατόρθωτο. Στάθηκαν με καμάρι και με την Ελληνική σημαία αγκαλιά στο ψηλότερο σκαλί του παγκοσμίου βάθρου.        
    Ο Σεβαστιανός Δημητρακιού στα -55 κιλά παίδων, από τον πρώτο του αγώνα ξεκαθάρισε ότι είναι το φαβορί για την κατηγορία του και το απέδειξε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, νικώντας πολύ καθαρά στον τελικό τον Ούγγρο αθλητή με 10-7 στα σημεία. Ο Σεβαστιανός αφού μας ξεσήκωσε όλους με την επιτυχία του, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ενθαρρύνει και τους υπόλοιπους.         
        Κάτι που δεν άργησε να έρθει, και ομολογουμένως ήταν η έκπληξη της αποστολής μας με τον Μιχάλη Μάρκου στα -43 κιλά παίδων, ο οποίος με πολύ άνεση στον τελικό και από τον πρώτο γύρο μάλιστα κέρδισε τον αντίπαλό του με τεχνικό νοκ άουτ κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ομάδα μας. Ο Μιχάλης αφιέρωσε το μετάλλιο στους γονείς του και στην προπονήτρια του Κατερίνα Μπαραχάνου, που του δίδαξε το πραγματικό ολυμπιακό ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.          
        Η Κατερίνα Περρή η χρυσή πρωταθλήτρια του Πανελληνίου Κυπέλλου, στα +55 κιλών κορασίδων, αγωνίστηκε με διάθεση πρωτιάς από τον πρώτο της αγώνα. Στον τελικό με την Γερμανίδα αθλήτρια ο ένας πόντος διαδεχόταν τον άλλον. Τελικά έχασε στα σημεία με 23 – 19 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
       Η Μαργαρίτα Κούμε στα -50 κιλά κορασίδων, έδειξε γρήγορα ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, και σε έναν συγκλονιστικό αγώνα με την Τουρκάλα αθλήτρια, έχασε στα σημεία φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.          
      Την πέμπτη θέση της διοργάνωσης στις κατηγορίες τους κατέλαβαν η Ελένη Ανθούλη η οποία έχασε από την Κροάτισα αθλήτρια, και η Κατερίνα Βεϊσάκη η οποία έχασε από την Ουγγαρέζα αθλήτρια. Τόσο η Ελένη όσο και η Κατερίνα, αγωνίστηκαν στα ίσια με τις αντιπάλους τους, αν και η τύχη δεν τους χαμογέλασε αφού κληρώθηκαν με τις πρωταθλήτριες της κατηγορίας τους.          
       Η επιτυχία του συλλόγου μας θεωρείται πλέον ως η κορυφαία όλων των εποχών, με τους μικρούς μας αθλητές να γράφουν τη δική τους ιστορία, και να τοποθετούν τα ονόματά τους και τη χώρας μας στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του ολυμπιακού ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Οφείλουμε να τους συγχαρούμε και να τους υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Σ. θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα τους στηρίζει σε κάθε αποστολή. Τέλος το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρεώσει να ευχαριστήσει θερμά τους συνοδούς γονείς την κ. Αγρέλλη Χρύσα και Ψαρράκου Κων/να, αλλά κυρίως το προπονητικό δίδυμο τον Σάκη Μπαραχάνο και την Ειρήνη Σταμάτη για την εξαιρετική δουλειά που μας παρουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια, διότι οι επιτυχίες δεν έρχονται από μόνες τους, χρειάζονται και ανθρώπους να τις δημιουργήσουν.
Τους ευχαριστούμε θερμά.

Το. Δ.Σ.